Shoppat lite!

Idag har jag shoppet lite granna på stan. Det blev 3 randiga bodysar till Viggo. Fick ju tipset av Emilie att på TKS har dom 3 för 100 kr. Passade ju min plånbok perfekt! Tyckte dom var väldigt fina också. Få se om jag kanske lägger ut en bild lite senare. (är inte så haj på det där med bilder i bloggen). Sen vart det en top till mig faktiskt! Köpte på HM. Var egentligen för snål men sen insåg jag att jag verkligen behöver nya kläder så jag slog till. Måste bara köpa ett långt vitt linne att ha till. Kanske måste åka till V-ås och köpa ett på Gina. (jag har så lång överkropp så det flesta linnen blir för korta)
Det sista jag köpte var en bit tyg. Har planer på att sy en dyna till vagnen. Till sittdelen alltså! Vet inte riktigt hur jag praktiskt ska gå till väga så om någon har något bra mönster får dom gärna tipsa mig. (jag har en Quinny Freestyle) Det blev ett über-turkost tyg i varje fall.
Nu är det dags för lite tv hade jag tänkt.

Trött!

Är idag ganska trött. Viggo var vaken kvart i 7 när jag vaknade och ville inte somna om. Innan dess har det inte varit mer än 3.5 timmes sömn i sträck. Jag som ville vänja mig vid tidigare nätters sömn, men men. Man får aldrig bestämma själv!
Det verkar ju vara riktigt fint väder idag i varje fal. Har dock inte kollat termometern än eller eventuella vindar. Hoppas det är skönt!

Måndag!

Dagen har varit väldigt bra. Varit hemma hos Karin på lunch, fick supergod fiskgryta. En annan är ju väldigt dålig på att äta fisk så det var ju himlans bra att bli bjuden på det.  Gick sen en sväng på stan med Anders. Han köpte skjorta och t-shirt, Viggo fick en pyjamas och jag fick ingenting. Nej men det var inte direkt att jag tittade heller. Som sagt, är lite snål för tillfället. Håller hårt i pengarna. Var egentligen meningen att vi skulle köpa bodysar till Viggo också men jag blir så osäker på vilken storlek. Han har ju flera 68:or som börjar bli för små, men 74 känns så stort.. Hm... Som sagt snål var ordet.
Imorgon har jag frukost dejt typ. Ska befinna mig på stan halv 10, så ingen sovmorgon här. Men det brukar det ju inte bli!
Godnatt!

Jag börjar bli tjatig!

Ja ni förstår nu ska jag berätta om natten igen. Jag känner att det är ett återkommande tema i mina inlägg. I vilket fall som helst så sov killen till 3.45 inatt, åt, fick ny blöja och somnade väl om vid 4.25 skulle jag tippa på. Sen vaknade han 7.40 cirkus. Underbar natt skulle jag vilja säga! Trodde inte det då han igårkväll somnade in fint vid 8 men sedan "vaknade" och var jätteledsen. Vart så flera gånger innan det gick bra att lägga ner honom utan att han "vaknade". Vet inte om det var mardrömma (drömmer barn?) eller om han hade lite magknip. Men men det är så glömt nu!

Idag ska vi hem till Karin på lite lunch och trevlig samvaro om man kan uttrycka sig så. Tänkte att jag innan skulle gå förbi pappas jobb och hälsa på.. Vi får se!

back to normal!

Natten som var blev mer som dom brukar vara. Somnade iförsig för natten hemma hos Annika klockan 19.00. Sov sen till kvart i 1 så det var ju helt okej.

I varje fall b lev jag bjuden på lite kvällsmat hemma hos Annika och John igår. Min Anders var ju iväg på lite festligheter igår så man var gräsänka över natten. Gick mycket bra! Fick som sagt mat på stampers och var sen hemma lagom till Robinson som jag tittade på i sängen.. Sen måste jag erkänna att jag somnade till fotbollen. Var tydligen väääldigt trött!

N ej nu ska jag snart bada bebis, och mig själv förstås. Eller är det Anders tur???


Bästa natten någonsin!

Vet inte vad som hände. Igår kväll vägrade Viggo sova där vid 17 klippet, så vid 19,15 var han så övertrött att han blev ganska svårsövd men det gick i varje fall. Tänkte att nu får man lida för att han somnar så tidigt. Men vet ni, han vaknade inte förrän klockan 4. Fatta hur länge det är, nästan 9 timmar. Helt underbart! Sen somnade han om efter mat och 2 blöjbyten, klockan hann väl nästan bli 5. Men då sov vi till 7 ungefär. Min kille kan också sova många timmar i sträck! Det här kan jag leva länge på. Själv somnade jag ju inte förrän 12 igår så så mycket mer sömn än vanligt blev det ju inte men det spelar mindre roll för min grabb kan sova länge.
(jag har inga förhoppningar om att det kommer fortsätta vara så här, jag bara njuter till fullo idag)

Slut på fredag!

Då var denna dag snart slut. Tjejerna har precis lämnat bygget. Brukar inte bli så sent nu när det är barn med i bilden, ändrar sig säkert sen när man kan vara barnfri en kväll och dricka lite vin och grejer. Det vart i varje fall jättelyckat tycker jag, men jag vågarinte gå in i köket för det ser ut som ett bombnedslag. Hade koll på läget och höll undan med disken i början men ju mindre tid som blev kvar desto värre såg det ut. Hm.. Undrar om ANders vill röja när han kommer hem??? Tveksamt!
Imorrn styr vi kosan mot Tillberga, ska kika på handbollsmatch är det tänkt. Hoppas bara natten blir bra, Viggo råkade somna för kvällen redan kvart över 7. Lite tidigt men vad ska man göra!

Tuff natt! busy day!

Natten var inte att leka med. Tror att viggo låg och kämpade med magen ganska mycket. Vart en hel del matningar och ett par blöjbyten, och på det några nappistoppningar. Jag är ganska trött idag!
Idag har jag tid hos doktorn, eller inte doktorn utan tror jag bara behöver träffa en sköterska. Jag har ju högt blodtryck sen graviditeten, eller troligtvis hade jag nog det innan också. Men i varje fall måste det där kollas upp med jämna mellanrum, äter ju medecin mot det så..  Sen ikväll har jag bjudit hem mina darlingar på födelsedagsmiddag (fyllde ju förra veckan), ska bjussa på tre-rätters så det skulle vara bra om jag kunde förbereda så mycket som möjligt innan.. Måste väl dra nån sväng med sugen också. Ja ni förstår, och så är man trötter idag. Men det ska nog gå fint!

Stavfel!

Bara så ni vet så läser jag aldrig igenom det jag skrivit innan jag postar inläggen. Så stavfel och avsaknad av bokstäver förekommer, det är inte det att jag inte kan stava jag är bara lat.

Nytt hår!

Då är denna dagen till ända.. Ja inte riktigt än men snart, ska kika lite på tv först bara.
I vilket fall som helst har dagen varit kanon. Började med fröet halv 10 imorse. Det var helt sjukt mycket barn! Senvar det nog något fel på ventilationen också för det var väldigt varmt. Fast Viggo gillade nog värmen, han slocknade in fint. Efter det vart vi bjudna på lunch hemma hos Frida och Hannes. Eller Viggos mat fick jag stå för själv. Men jag fick en helt underbart god lasagne. TACK FRIDA!
Sen tog vi en prommis so m avslutades med lite shopping på stan, jag köpte faktiskt bara en dregel-haklapp.
Sen kommer vi till det där med håret. Var och klippte mig idag! Känner mig nöjd, har inte klippt mig på år och dar känns det som. Det var en tjej som jobbar som lärling så det blev billigt billigt! Ska nog ta mig dit och färga snart också, måste bara se till att det finns pengar till mat och räkningar först.
Dagen kan sammanfattas med ett ord. TOPPEN!

Badat!

Ikväll var det bad på schemat. Alltid lika mysigt! Ikväll var det min tur att bada med V. Vi har helt gett upp baljan eftersom han sparkar så med benen så han slår huvudet i kanten. Är det någon som har något tips på hur man kan hålla i vattnent som brukar vara populärt hos bebisen? Idag låg han på mage på min mage och lapade vatten. Kanske inte så nyttigt men väldigt gott verkade det som.

Tidigare idag var vi på Öppna förskolan. Lika trevligt som vanligt! Vi är tydligen full grupp nu vilket märks då det börjar bli trångt i lokalerna. Idag serverades det väfflor våffeldagen till ära. (jag roffade åt mig 2 stycken matvrak som jag är, kan inte hejda mig) Jag saknade dock det goda brödet som i vanliga fall serveras, det är en riktig höjdare.

Just ja, måste berätta att jag köpte blöjor idag. Wllys egna! Alltså dom verkar ju vara sköna och så. Bra resår och grejer! Men vad små dom är! Alltså storleken var 4-9 kg. Men vet ni vad nästa storlek är?  7-18kg!!! Kanske skulle ha köpt den istället. Men hallå, måste ju vara stor skillnad på en 7 kilos och en 18 kilos.. Weird!


Dagens V!


Bra natt!

Känns bra idag. Vi hade den bästa natten på länge här hemma. Viggo somnade vid 8 igår kväll, vaknade för mat vid halv 2 och halv 6. Sen gick vi upp kvart i 8! Man ska absolut inte klaga. Hoppas att detta håller i sig, men det brukar det inte göra när man berättar om det... men men man vill ju njuta medan man kan.

Vilket skit!

Asså när man vaknade imorse trodde man ju inte at det var sant. Det snöade ju från alla håll! Uppifrån, nerifrån, från sidan.. you name it! Jag och Viggo hade tid på banken klockan 10 så det var ju bara att knata iväg det. Det piskade i ansiktet kan jag säga! Efter banken blev det en sväng in på Kapp Ahl för att hälsa på Annika och sen in på Lindex för att köpa badbrallor till Viggo. Jättesöta, köpte i strl 74 och dom verkar passa ganska bra. (var ju dragsko i midjan och i benen) Så nu kan vi åka och bada!!! :-)  Efter det orkade inte mamma Emma gå hem så vi gick till Viggos mormors hus och har spenderat dagen där. Skönt! Nu ska vi nog fixa lite käk.

Kniper!

Är det normalt att knipa med tårna typ hela tiden?

Lunchgäster!

Har idag haft lite trevligt besök. Det var Ronja med lilla Ebba och Karin med en lite större David. Alexandra och Frida med barn fick förhinder, sånt som händer. Synd om dom dom missade min goda mat.. Hehe! Nej med det blev faktiskt jättegott.
Annars är ju vädret som det är idag.. Piss-dåligt rent ut sagt! Hade ju tänkt mig en promenad nu på eftermiddagen men den är ju inställd kan jag meddela.

Gnällspik!

Känner att jag kanske upprepar mig själv rätt mycket i den här bloggen. Men det är ju faktiskt upp till mig vad jag vill skriva om. I varje fall så har våran Viggo blivit en liten gnällspik. Vet inte riktigt vart felet ligger! Troligtvis är det bara någon fas han ska gå igenom, men man kan ju inte låta bli att spekulera i andra anledningar. Värst skulle ju vara om min mat inte räcker till för honom att bli mätt på, han vägrar ju som sagt flaskan. Tänk om det är tänder på G. Tror inte det, har försökt känt efter och tycker mig inte känna något som skulle kunna vara en tand. Jaja, hoppas i varje fall på det första: Att det är en fas och att den snart är över. Snart snart snart! Om någon har någon annan teori får ni gärna dela med er.
Nu ska här bytas bajs-blöja!

Besök!

Har haft lite födelsedagsfirare här idag. Bjöd på lite tårta och grejer. Alltid trevligt och träffa delar av släkten. Fick 2 vinflaskor som jag bara lääängtar tills jag får dricka. Önskar man kunde slå upp dom redan ikväll men det går ju inte. Fatta att man inte druckit på över 1 år. Det är länge det, riktigt länge.. Undrar när man kan tänkas slå till första gången. Lille herrn måste ju lära sig att äta annat än min mjölk i vart fall. Men snart....hoppas jag...

Ny bilbarnstol!

Då har vi inhandlat en ny bilbarnstol till Viggo. Vi kommer inte använda den riktigtän men det står inte på. Både ANders och jag tycker det är hur jobbigt som helst att bära runt på babyskyddet. Så idag slog vi till och köpte en Britax Hi-way (tror den stavas så) Det var något erbjudande på Aros Baby så den var nedsatt med 800 kr. Kanske inte den snyggaste färgen men vad spelar det för roll. V kommer kunna ha den i mitten bak vilket känns bra då det ska vara den säkraste platsen att åka på. Får väl se när vi börjar använda den...

Lördag med tjorv!

Godmorgon godmorgon! Natten har varit helt okej för lillkillen. Sovit mellan 20 och 07,15 med mat 01 och 04. Skönt att han inte ville äta vid 6. En annan har dock varit ganska tjorvig i magen om man säger så. Vet inte riktigt vad felet är, hoppas inte på någon magsjuka men man vet ju aldrig. Sov i varje fall inte speciellt bra! Hoppas man snart är bra igen!

Vad bjuder dagen på då kan man undra??? Ja det blev ju ingen fika, vill inte utsätta mig för eventuella magknip ute på café. Men jag ska försöka träffa min mamma i varje fall.

Försöker se snygga ut!



Jag och Anders alldeles nyss..

Hemmadag!

Idag blev det en riktig hemmadag. Var bara ut en snabbis för att köra hem mammas bil.
Viggo har ju varit lite kämpig idag och har inte somnat än. Hoppas det blir snart, skulle bara vilja slappna av och titta lite på tv utan bebis i närheten.

Imorgon får vi se vad vi ska hitta på. Eventuellt en fika på morgonen! Mamma kommer hem i morgon så jag hoppas att få träffa henne. Måste väl förbereda för litet kalas på söndaag också. Måste man baka nåt??? Ja vi får se. Man kan ju köpa rätt gott fikabröd faktiskt.

Nu ligger V i sin säng. Undrar vad oddsen är på att han kan somna själv ikväll...?

Låst!

sitter här i soffan låst under min underbara lilla viggo. han är inte på sitt bästa humör dock. verkar vara nåt som inte stämmer. jag är i varje fall jätte-hungrig.! skulle egentligen ätit lunch på månsols idag men eftersom lilla v är som han är var jag tvungen att ställa in. vill ha mat nuuuu! känner mig som ett barn!!!

Happy Birthday To Me!

Jajemänsan, 27 år fyller man idag. Herregud va många år man börjar bli! Det är ju inte lika roligt att fylla längre som när man var yngre, skulle lätt ha kunnat stanna på 25. Men nu är det ju som det är!

Natten vart i varje fall okej. Somnade vid 21 ungefär, han var lite svårsövd faktiskt. Mat vid halv 1, halv 4 och 6.10. Där vid 6 klippet var det blöjbyte också 2 stycken. Han somnade i varje fall om tillslut efter nån timme och sov till kvart i 8. Men däreomt vet jag inte vad det är för knas på han idag! Han ligger och sover nu men innan var han näst intill otröstlig. Har ju slutat med semper dropparna men har bestämt mig för att börja igen. Vill ha tllbaka min glada kille!

Kinkig kille!

Här hemma har vi haft en kinkig kille kan man säga. Antar att det är sviter från natten! Förhoppningsvis någon slags sömnbrist. Inte är det roligt i varje fall! Just nu ligger han i varje fall relativt nöjd och pillar lite på soffan. Jag har dock onda aningar om natten... vet inte ifall jag orkar med en liknande som i natt.. Ja ja, den som lever får se.

Hjälp mig!

Vilken hemsk natt det har varit. Har haft ett litet monster som har låtit och ätit och gråtit större delen av natten. Jag som har jobbiga nätter i vanliga fall behövde VERKLIGEN inte det här. Jaja! Ska i varje fall iväg på något som heter fröet nu på morgonen, jag har ju bil idag så det blir ju inte så jobbigt att frakta sig dit. Hoppas det blir en trevlig stund.  Sen så har vi möte på em på jobbet! Vi blir ju uppsagda hela bunten här i april och då står både jag och min sambo utan jobb. Kul??? Inte särskilt.

Då blev det kväller!

har precis kommit hem från Annika där jag har varit på lite kvällsfika. Men duktig som jag var så höll jag mig långt ifrån kakorna, var inte ens jobbigt även fast den nybakta sockerkakan såg vääääldigt god ut.
Det var i varje fall lika trevligt som vanligt att träffa tjejerna!

Nu är det dags för lte nattning av Viggo. Vi ska pröva med flaskan igen! Än så länge har det inte gett något resultat. Om någan har något tips så mottar jag det tacksamt..

Underbart!

Vilket underbart väder!! Här ska ut och promeneras. Hoppas det är lika skönt som det ser ut!

Sol!

Det blev ju riktigt kanonväder här idag. Tänkte att jag skulle ha tagit mig en lång-prommis på eftermiddagen men jag fick så ont i magen efter en stund så jag gick hem till mamma istället. Vet inte om det var håll eller om jag har något knas med magen. Har varit rätt konstig den senaste tiden, får avvakta och se om det ordnar till sig.

Nej nu måste jag hjälpa till att hålla Viggo vaken ett tag till. Kvart i 7 är lite väl tidigt att somna tycker jag.

Fotomodell efter gårdagens bad!


Stig-Helmer!


Besök!

Vi har precis haft besök av Katarina och Frida med deras små Nils och Alvin. Var jätte trevligt! Killarna är ju närmare året och har en helt annan rörlighet än vad lilla Viggo har. Men vilka änglar måste jag säga. Jätte snälla gossar! Jag bjussa i varje fall på scones och kaffe! Har bestämt att inte äta fikabröd nu fram till sommaren så då fick jag lov att baka scones istället. Dom vart jättegoda! Det var ett recept från Leila, finns på recept.nu. Lite godare än vanliga som finns i Vår kokbok.
Nu vet jag inte vad vi ska hitta på, blir nog en promenad senare men V har precs vaknat så jag vill inte bädda ner han i vagnen på en gång. Så det blir kanske lite bus nu..


Familjen Annorlunda!

Där ligger man i lä om man säger så. Herregud säger jag för att skaffa många barn. Grattis till dom som lyckas att få ihop det och som tycker det är kul. Själv hoppas jag på 2 barn, 3 "tops". Fast just nu räcker det gott och väl med en liten kotte. Han är ju dock bara lite dryga 3 månader ännu så det är väl inte konstigt att man har mycket att göra med honom.
Håller ju för fullt på att vänja honom med nappflaska vilket inte går jätte bra, men nu ikväll gick det inte katastrofalt utan mer bara dåligt. Jag börjar se ljus i tunneln!!! Bara så ni vet så vill jag inte sluta amma, inte alls, utan jag vill bara vara lite fri några timmar... kunna träna lite... kanske ta nåt glas vin... ja ni kanske förstår!  Så det är tur att man inte har flera småttingar, då hade det nog varit svårare med egentid..

Handboll!

Kom ju på att jag var på ett litet möte igår också. Handbollsmöte! Vi om fram till attt det finns spelarunderlag för seriespel i höst. Ska bli så himlans skoj! Jag har ju inte börjat träna än eftersom jag ammar fortfarande och Viggo vägrar flaskan. Men snart så ska jag snöra på mig dojorna. (har börjat pröva med nappflaska till Viggo varje dag nu och tänker inte ge mig förrän det kommer gå, än så länge har det väl inte varit så framgångsrikt)
Men i varje fall i höst blir det handboll för hela slanten. Jiiihooooo!


V i knät!

Sitter med min lilla älskling i knät, inte det enklaste att skriva med bara en hand.

Idag ska vi hem tll R o lilla E. Ska bli kul att se hur dom har det hemma. Vi blir nog 5 mammor med bebisar skulle jag tro! Har bakat här på morgonen som jag ska ta med! Jag har blivit så otroligt "bakig" på sista tiden. Synd bara att det bara är onyttiga grejer man slänger ihop, känner att det har blivit liiite för mycket fikabröd dom sista veckorna (månaderna). Lär nog skärpa till mig på den fronten om jag ska komma i min nyinköpta bikini.. Det är ju inte allt för lång tid kvar till sommaren! Får jobba på det!

Annars så var ju gårdagen underbar med soligt väder. Synd bara att det blir stora sjöar på vägarna så man skulle behöva båt för att ta sig fram. Men det ordnar nog upp sig så småning om. Idag verkar det dock inte som om solen vill hälsa på. I varje fall så fick jag med mig Anders ut på en prommis till min pappa igår, det hör inte till vanligheterna att han är ute och promenerar men han sa att det var skönt. Lite fika där och sen hem igen med en avstickare på Åkrahallen. Lagom utflykt för oss!

Liten sväng på stan!

Idag har det städats, toalett och vardagsrum skiner som solen just nu. Skönt att få det gjort! Anders får ta resten i morgon förmiddag.
Hann med en lite sväng på stan också, present till A inhandlades. Kan tyckas vara i sista stund och så kanske det är. ;-)
Blev en liten fika på Waynes också med A. Mycket trevligt! Just ja nya, springdojor prövade jag ut också på Intersport. Här ska börjas springa hade jag tänkt. Återkommer mer om det en annan  dag..

Grattis Anders 25 år!


Skön dag!

Har vart en helt okej dag idag.
Började med lite frukost på johanssons vid halv 10 klippet! Sen vart det lite promenad och grejer!
Ska snart lägga V. Igår gick det hur bra som helst att lägga honom, han pep inte n gång. Men däremot så var ju natten desto jobbigare. Mycket mat blev det om man säger så!!!
Imorgon är det fredag och inga planer än så länge. Anders fyller 25 så vi kanske äter något festligt.. Hm..

Kväller!

Då var denna dag avklarad.. eller ja inte riktigt än förstås. Ska snart byta till pyjamas på V och se till att han får lite mat i magen Förresten måste nog fixa det nu hör jag.. Kanske återkommer senare!

Mer snö!

När ska detta snöande sluta??? Blir så trött när man tittar ut genom fönstret på morgonen och det bara öser ner. Okej idag kanske inte flingorna är så stora men dom kommer lik förbannat.. Kan ju meddela att gå med barnvagn i vinterväglag inte är det enklaste, längtar enormt tills all snö är borta och gatorna är sopade. Borde inte vara allt för lång tid kvar kan man tycka.

Natten då vart ju ganska så bra fram till kvart i 2 då det var mat för hela slanten. Sen mat igen vid halv5 var det dags igen! Sen verkade Viggo ha svårt att bajs för han låg och stönade en heldel så vid 6 prövade jag med lite mer käk för att eventuellt trycka ut lite där bak. Planen gick inte i lås direkt! Men han verkade småslumra lite efter det i varje fall. Sen vid 7 brakade det till lite granna kan man säga. Fast då var ju herrn pigg som ingen annan!!! Vi låg i sängen till 8 i varje fall tror jag det vart.
Nu sover V igen, fast han ville inte somna i sängen så jag lät han somna i famnen och lade ner honom sen. Undrar om man skämmer bort honom??? Kommer nog vakna snart i vart fall, brukar ju inte bli mer än max 40 min sömn i sträck för honom.


Tisdag morgon!

Då är man uppe efter en natt som gör att jag känner mig halvdöd. V somnade halv 9 igår vilket är väl helt okej, men sen så vill han äta kvart i 12, kvart i 3, halv 6 och så vakna för morgon klockan kvart över 7. Sen så är det ett X antal napp-istoppningar.. Pusst, jag är rätt trött nu. Och så tittar man ut genom fönstret å ser det värsta vädret av dom alla! Hoppas ändå på en fin dag!

Trevlig dag!

Har idag haft en mycket trevlig dag som spenderats med både den ena och andra.
På morgonkvisten kom E med lila M och fikade lite. Alltid lika kul! Sen vid halv 12 var det bara att ge sig ner på stan för att möta upp med 4 andra mammor och deras bebisar för lite lunch/fika på Johansssons. Viggo skötte sig exemplariskt och lyckades tom somna en liten stund. Nu är vi hemma och laddar batterierna inför veckohandlingen!

Inte som jag vill ha det!

Trodde inte att det skulle vara så svårt att fixa till bloggens utseende, har ingen aning om hur man ska gå tillväga. har bara valt ett tema som såg någorlunda ut. Sen då??? Jag lär nog ta hjälp av någon mer an bloggare att snygga till lite.

Min V!


Då har man börjat blogga!!!

Så där ja, då har man skaffat sig sin första riktiga blogg.. eller nåt.
Innan har jag bara ägnat tid till att läsa andras bloggar så nu är det dags att dela med sig lite av mitt eget liv.
Kommer skriva om min vardag tillsammans med min son Viggo och sambo Anders. Får väl se om jag kommer roas av det... hehe..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0